Oficiul Național Erasmus+ a lansat Campania națională de informare, ediția 2022

  • 28 Noiembrie 2022 16:00
Oficiul Național Erasmus+ a lansat Campania națională de informare, ediția 2022

Oficiul Național Erasmus+ a lansat Campania națională de informare, ediția 2022, cu un eveniment dedicat în exclusivitate studenților de la universitățile din Republica Moldova. Astfel, primul eveniment național din cadrul campaniei de informare Erasmus+ a avut loc în data de 24 noiembrie, la Universitatea Tehnică a Moldovei. Evenimentul a fost organizat cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul acestei sesiuni de informare, tinerii care își fac studiile la instituțiile de învățământ superior din țară au aflat în detaliu despre oportunitățile în cadrul programului Erasmus+ disponibile pentru ei, și anume despre: 

  • proiectele de mobilitate internațională de credite – care permit studenților înmatriculați la universitățile din Moldova să obțină burse de studii în cadrul schimburilor academice la universități europene;
  • Erasmus Mundus Joint Masters – programe de studii la masterat de excelență, elaborate de consorții de universități din întreaga lume;
  • oportunități pentru tineri în cadrul programului Erasmus+ – traininguri internaționale, proiecte de voluntariat,  etc.

Echipa Oficiului Național Erasmus+ a explicat participanților la eveniment cum se aplică pentru o bursă Erasmus+, care sunt termenele limită și condițiile de eligibilitate. De asemenea, reprezentanta Info Centrului pentru Erasmus+ Youth și European Solidarity Corps a relatat despre schimburile de tineret în cadrul trainingurilor de educație non-formală. Iar la final, studenții UTM au prezentat experiențele lor inspiraționale de mobilitate în Europa și cum acestea au contribuit la creșterea lor personală și profesională, se arată în comunicat.

Campania anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și staff-ului academic din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenți și cadre didactice.

La 7 decembrie Campania de informare Erasmus+ 2022 va continua cu o sesiune de informare pentru cadrele academice la Clasa Viitorului – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Ulterior evenimente de informare atât pentru studenți, cât și pentru cadrele academice, se vor desfășura la mai multe universități, dar și instituții din sfera învățământului profesional-tehnic din țară, în scopul promovării diversității oportunităților programului pentru beneficiarii din Republica Moldova.

Campania de informare Erasmus+ a început odată cu lansarea noului apel pentru propuneri de proiecte Erasmus+ și a Ghidului Programului Erasmus+ 2023, care vor deschide calea pentru noi proiecte în sfera educației, tineretului în Republica Moldova și în întreaga lume. Având un buget total de 4,2 miliarde euro pentru anul 2023, programul Erasmus+ își propune continue să susțină incluziunea, digitalizarea, ecologizarea, cetățenia activă și o participare mai dinamică la viața democratică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău