Oficiul de legătură NATO va fi deschis în decembrie. La inaugurarea centrului va participa Rose Gottemoeller

  • 23 Noiembrie 2017 17:59
Oficiul de legătură NATO va fi deschis în decembrie. La inaugurarea centrului va participa Rose Gottemoeller

Oficiul de legătură NATO va fi deschis la Chișinău la începutul lunii decembrie. La inaugurarea centrului va participa și Rose Gottemoeller, adjunctul secretarului general NATO.

Evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, 23 noiembrie, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic, care se desfășoară în perioada 24-25 noiembrie, transmite IPN.

Jens Stoltenberg a reiterat că Oficiul de legătură NATO va avea doar angajați civili, iar activitatea acestuia este îndreptată spre susținerea dialogului și cooperării dintre Alianța Nord Atlantică și Republica Moldova. „Acest birou de legătură arată valoarea pe care NATO și Moldova o atașează la parteneriatul comun. NATO susține o Moldovă stabilă, securizată și neutră”, a spus Jens Stoltenberg.

Premierul Pavel Filip a declarat că deschiderea Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova va oferi un nou suflu activităților pe linie bilaterală și va contribui la valorificarea potențialului de cooperare cu NATO. „Acest pas denotă determinarea și voința de a accelera reformele trasate în Planul de activitate al Guvernului, menit să consolideze sectorul securității și apărării al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.

Acordul pentru deschiderea oficiului NATO la Chișinău a fost semnat în noiembrie 2016. Deschiderea centrului a fost amânată de câteva ori din motive tehnice și de infrastructură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău