Oficialii ucraineni raportează mai multe bombardamente în est, dar speră că ploile vor împiedica avansul Rusiei

  • 12 Aprilie 2022 14:43
Oficialii ucraineni raportează mai multe bombardamente în est, dar speră că ploile vor împiedica avansul Rusiei

Oficialii ucraineni au raportat noi bombardamente de către forțele ruse și victime civile în părți din regiunile Donețk și Lugansk, care au devenit centrul atacurilor rusești. Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, a declarat că orașele Lisichansk, Kreminna, Novodrjunesk, Rubijne au fost din nou vizate de bombardamente, iar 12 clădiri rezidențiale au fost lovite în ultima zi, transmite CNN.

„Din păcate, în Lisichansk au fost victime. Un bărbat a murit, alte trei persoane au fost rănite”, a spus Haidai. „Numărul de atacuri aeriene asupra regiunii Lugansk a crescut semnificativ”, a adăugat acesta, potrivit DIGI24.

„Este cel mai greu să evacuezi oamenii din orașele Popasna și Rubijne”, a mai spus spus Haidai, deoarece aceștia au fost parțial ocupați de forțele ruse. „Trupele noastre resping atacurile constante. Nu putem merge în anumite zone ale orașelor și să ridicăm oameni din cauza bombardamentelor constante”, a mai punctat șeful administrației militare regionale din Lugansk. 

„În orașele Kreminna, Severodonețk și Lisichansk, evacuarea are loc zilnic”, a spus Haidai, adăugând că uneori poate fi de până la 2.000 de persoane. El a mai precizat că spitalele încă funcționează în  Lisichansk și Severodonețsk.

Haidai a mai precizat că ploile abundente ar putea împiedica eforturile Rusiei de a avansa.

„În ultimele două zile au început să adune sute de unități de echipament greu, trăgându-l mai aproape de linia frontului. Acest lucru sugerează că ofensiva ar trebui să înceapă azi și mâine, dar astăzi plouă. Conform prognozei, va ploua pentru câteva zile", a mai spus oficialul militar. El a spus că ploile vor forța vehiculele să folosească drumurile, „iar acest lucru este o țintă ușoară pentru apărătorii noștri. Sper că ploile vor încetini ofensiva”.

Mikola Lukashuk, șeful Consiliului Regional Dnipro, a spus că noaptea trecută a fost una „neliniștită”. „Am fost vizați de două atacuri aeriene asupra districtului Sinelnikov de la granița regiunilor Zaporojie și Donețk”, a spus Lukashuk, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat marți că forțele ruse au continuat să se regrupeze de-a lungul granițelor de est ale Ucrainei și că se așteaptă la noi atacuri terestre către Popasna, în regiunea Lugansk, și către Kurakhove, în regiunea Donețk, „cu scopul de a ajunge la granițele administrative ale regiunii Donețk".

Pe măsură ce luptele din est continuă, viceprim-ministrul ucrainean Iryna Vereșciuk a anunțat marți nouă coridoare de evacuare, inclusiv de la Mariupol și Berdiansk de pe coasta de sud-est și Severodonețk, Rubijne și Lysychansk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău