Oficialii de la Chișinău au exprimat condoleanțe poporului francez

  • 14 Noiembrie 2015 12:38
Oficialii de la Chișinău au exprimat condoleanțe poporului francez

Președintele Nicolae Timofti, șeful legislativului Andrian Candu și premierul interimar Gheorghe Brega au exprimat condoleanțe familiilor victimelor atentatelor de vineri seara de la Paris soldat cu peste 120 de victime.

Nicolae Timofti se arată îndurerat de tragedia de la Paris și se declară solidar cu poporul francez într-o zi neagră pentru civilizația umană, potrivit unui mesaj postat pe pagina de internet a șefului statului.

Sunt adânc îndurerat de tragedia de la Paris și solidar cu poporul francez în această zi neagră pentru civilizația umană. Este greu de realizat dimensiunea nenorocirii pricinuite de aceste acte teroriste, care trebuie să aibă o replică energică și fermă din partea Europei. Exprim condoleanțe familiilor victimelor și autorităților franceze. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți. Multă sănătate răniților”, se arată în mesajul președintelui Nicolae Timofti.

Și Parlamentul Republicii Moldova anunță, prin vocea președintelui Andrian Candu, că se alătură comunității internaționale și condamnă cu vehemență atacul terorist din Franța.

Sunt profund șocat de vestea atacului terorist din Paris. Republica Moldova condamnă cu vehemență actele de terorism și este aproape de Franța în aceste momente sumbre, iar pe această cale transmit sentimentele noastre de compasiune și solidaritate cu poporul francez. Gândurile mele sunt la persoanele rănite. Sper ca atât rănile fizice, cât și cele morale, se vor vindeca cât mai repede posibil”, a menționat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Premierul interimar Gheorghe Brega condamnă tragedia din capitala Franței și se arată întristat de cruzimea atacurilor de la Paris:

Condamn cu vehemență și sunt profund întristat de cruzimea atacurilor de la Paris, care s-au soldat cu numeroase victime și persoane rănite. Atacurile nu lovesc doar în poporul francez, ci în întreaga umanitate. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, exprim Poporului francez sentimentele noastre de compasiune și solidaritate. Condoleanțe și multă putere familiilor îndoliate”, menționează Gheorghe Brega.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău