Oficiali ucraineni anunță că Rusia a declanșat un nou atac cu rachete

  • 05 Decembrie 2022 18:13
Oficiali ucraineni anunță că Rusia a declanșat un nou atac cu rachete

Rusia a dezlănțuit luni un nou baraj de rachete asupra Ucrainei, iar populația este îndemnată să se îndrepte spre adăposturi și apărarea antiaeriană a intrat în acțiune, relatează Reuters și CNN, transmite Agerpres.ro

''Rachetele au fost deja lansate'', a anunțat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat. ''Observăm că bombardierele strategice rusești au decolat și primul val de rachete a fost deja lansat'', a precizat oficialul ucrainean, adăugând că ar putea fi vorba despre un atac în mai multe valuri.

Sirenele de raid aerian au fost declanșate în capitala Kiev și în întreaga țară, în urma a ceea ce oficialii ucraineni descriu a fi un nou atac rusesc cu rachete. Ultimul raid de acest fel a avut loc pe 23 noiembrie și a țintit din nou infrastructura energetică a Ucrainei.

Oficiali citați de presa ucraineană afirmă că se aud explozii în unele zone după ce sistemele antiaeriene au intrat în acțiune.

Guvernatorul administrației militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a semnalat o ''deplasare de rachete către regiune'' și a transmis că sistemele antiaeriene sunt în acțiune, îndemnând totodată populația să rămână în adăposturi.

Conform primelor informații despre pagube și victime, cel puțin două persoane au fost ucise în regiunea sudică Zaporojie și mai multe case au fost distruse în urma căderii unor rachete.

Potrivit unui responsabil local din orașul Zaporojie, în suburbiile orașului unele rachete rusești au fost doborâte și au fost avariate clădiri.

În regiunea nordică Sumî furnizorul de energie a anunțat întreruperea furnizării curentului electric în urma atacului rusesc.

''Nu ignorați alarma'' de raid aerian, a îndemnat populația Andrii Iermak, șeful administrației președintelui Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău