Oficiali SUA estimează numărul soldaților ruși și ucraineni uciși sau răniți în conflictul din Ucraina

  • 19 August 2023 14:25
Oficiali SUA estimează numărul soldaților ruși și ucraineni uciși sau răniți în conflictul din Ucraina

Numărul celor uciși sau răniți pe câmpul de luptă din Ucraina se apropie de 500.000 de soldați ruși și ucraineni, au declarat oficiali americani pentru New York Times, marcând o creștere semnificativă a numărului de morți în acest an, după luptele intense din estul țării, conform The Guardian.

Pierderile militare ale Rusiei se apropie de 300.000, susțin oficialii, potrivit Hotnews.

În noiembrie anul trecut, generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al armatei americane, a declarat că 100.000 de soldați de fiecare parte au fost uciși sau răniți.

Dar luptele aprige lângă Bahmut, în estul Ucrainei și o contraofensivă ucraineană nereușită împotriva pozițiilor fortificate ale Rusiei, au dus la pierderi semnificative de ambele părți, dublând numărul morților din noiembrie.

S-a spus că Ucraina ar avea aproape 70.000 de morți și 100.000-120.000 de răniți. Armata permanentă a Rusiei este de două până la trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, iar țara are o populație mai numeroasă din care să furnizeze militari pentru linia frontului.

Ucraina are aproximativ 500.000 de militari, în timp ce Rusia are peste 1,3 milioane, a estimat ziarul, inclusiv rezerviști și paramilitari Wagner.

Ambele estimări, despre care oficialii au recunoscut că au fost speculative și că diferă foarte mult în cadrul guvernului, ar marca un raport ridicat între morți și răniți, cu un ucrainean ucis pentru fiecare alți doi soldați răniți pe câmpul de luptă.

Oficialii au spus că au estimat datele folosind „imagini din satelit, interceptări de comunicații, rețelele sociale și informații din partea reporterilor din țară, precum și rapoarte oficiale din ambele guverne”.

Publicația a transmis că oficialii „au avertizat că cifrele privind victimele au rămas dificil de estimat, deoarece se crede că Moscova își subestimează în mod curent numărul militarilor morți și răniți în război, iar Kievul nu dezvăluie cifre oficiale”.

Oficialii serviciilor de informații americane „au petrecut mult mai mult timp concentrându-se pe victimele rusești decât pe cele ale Ucrainei, aliatul lor”, a adăugat ziarul.

Informațiile despre 120.000 de soldați ruși uciși sunt considerabil mai mari decât cifrele confirmate de jurnaliștii ruși care monitorizează conflictul. Folosind date open-source, Meduza și BBC Russian au confirmat moartea a 30.000 de soldați ruși pe baza postărilor de la rude pe rețelele sociale, rapoartelor din presa locală sau declarații ale guvernelor locale.

Meduza și Mediazona au estimat că 47.000 de soldați au fost uciși în timpul războiului, fără a-i lua în considerare pe cei din teritoriile ocupate din estul Ucrainei.

Cifrele marchează, de asemenea, o creștere considerabilă față de o evaluare publicată de Agenția de Informații pentru Apărare din aprilie, care spunea că Rusia a suferit până la 223.000 de victime, dar doar 43.000 de morți pe câmpul de luptă. În mod similar, victimele ucrainene ar fi putut ajunge la 131.000 de soldați, se arată în document, inclusiv un maxim de 17.500 uciși pe câmpul de luptă.

Numărul de decese poate reflecta estimările fluctuante ale numărului de soldați care supraviețuiesc rănilor pe câmpul de luptă. Îngrijirea medicală este rudimentară iar soldații sunt adesea evacuați în condiții haotice în spitale și puncte de ajutor. Rușii recrutați din închisoare pentru a lupta în Ucraina au spus că erau adesea trimiși în atacuri frontale împotriva pozițiilor fortificate și abandonați pe câmpul de luptă dacă erau răniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău