Oficiali de la Chișinău au fost invitați la evenimentul „Iașul deschis diasporei”. Președinția României și cea a Republicii Moldova vor transmite mesaje oficiale

  • 07 Octombrie 2022 11:41
Oficiali de la Chișinău au fost invitați la evenimentul „Iașul deschis diasporei”. Președinția României și cea a Republicii Moldova vor transmite mesaje oficiale

Reprezentanți ai Președinției României și Republicii Moldova, ai Guvernului României și Republicii Moldova și ai parlamentelor de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați în perioada 6-9 octombrie la evenimentul „Iașul deschis diasporei”, un program de prezentare, informare și documentare în Municipiul Iași.

Evenimentul este organizat de Biroul Diaspora din cadrul municipalității ieșene și va atrage la Iași circa 300 de antreprenori din România și străinătate, transmite InfoPrut.

Printre invitați se mai numără și reprezentanți ai grupării RePatriot, aicomunităților românești din diaspora și alte personalități ale mediului de afaceri din țară și din afara granițelor.

Grație acestui eveniment, antreprenorii locali și cei din diaspora vor putea analiza potențialul educațional, economic și cultural al Municipiului Iași, urmărindu-se stabilirea unor punți de comunicare și colaborare între aceștia.

Programul evenimentelor este unul complex și e conceput să cuprindă cât mai multe domenii de interes, printre care mesajele oficiale ale Președinției României și al Președinției Republicii Moldova și mesaje din partea Guvernului și Parlamentului, dezbatere despre agresiunea militară rusească din Ucraina, dezbatere despre criza economică și recesiunea din România și din lume.

De asemenea, va avea loc un trialog despre oportunitățile oferite de afacerile din turismul rural și industria vinurilor, dar și un dialog despre oportunități de investiții în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău