Oficial ucrainean: Rusia vrea să ne forțeze să recunoaștem autonomia celor două regiuni separatiste

  • 19 Aprilie 2021 16:40
Oficial ucrainean: Rusia vrea să ne forțeze să recunoaștem autonomia celor două regiuni separatiste

Mikhail Podoliak, consilier pe probleme de comunicare al șefului administrației prezidențiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat că, comasând tot mai multe trupe la granița cu Ucraina, Moscova încearcă să constrângă Kievul să recunoască ocuparea ilegală a regiunilor separatiste Donetsk și Luhansk ca soluție pentru încheierea conflictului, transmite defeneseromania.ro.

Potrivit sursei citate, într-un interviu oferit agenției de știri RBC Ucraina, Mikhailo Podoliak a precizat că Rusia încearcă prin diferite mijloace să forțeze Ucraina să recunoască drept ’’pace” ocupația militară din regiunile separatiste Donetsk și Luhansk, potrivit UNIAN

Cu alte cuvinte, Ucraina să accepte situație existența din cele două regiunile separatiste – se le recunoască autonomia. Oficialul ucrainean a data asigurări că acest lucru cu siguranță nu va fi posibil.

În același timp, ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba,  a declarat că Ucraina este pregătită să respingă agresiunea rusă, atât politică, diplomatică, cât și militar.

Dmitro Kuleba a precizat că spre deosebire de 2014, acum, în 2021, Ucraina nu va fi luat prin surprindere, indiferent la ce acțiuni ar fi dispus Kremlinul să recurgă.

De la debutul celei mai recente desfășurări a trupelor rusești la granițele ucrainene, Kievul a consolidat relațiile și dialogul cu țările occidentale pentru a se asigura că nimeni nu crede în propagandă Kremlinului că Ucraina ar fi pregătit o ofensivă militară în Donbas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău