Oficial ucrainean, despre exploziile raportate de Rusia la instalații militare de pe teritoriul său: Încep să studieze în mod activ conceptul de „demilitarizare”

  • 27 Aprilie 2022 14:20
Oficial ucrainean, despre exploziile raportate de Rusia la instalații militare de pe teritoriul său: Încep să studieze în mod activ conceptul de „demilitarizare”

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a ironizat Rusia după ce aceasta a raportat mai multe explozii care au avut loc pe teritoriul său, la depozite de muniții și alte facilități militare. Consilierul lui Volodimir Zelenski a spus că este vorba despre „karma” și că regiunile unde au avut loc exploziile experimentează pe pielea lor „conceptul de demilitarizare”.

„Regiunile Belgorod, Voronej și Kursk (din Rusia - n.r.) încep acum să studieze în mod activ conceptul de «demilitarizare». Dezarmare. În aceste regiuni rusești, depozitele mari de combustibil, care asigurau combustibil pentru vehiculele blindate ale armatei ruse, ard periodic, iar depozitele de muniții explodează. Din diferite motive. Și o fac din ce în ce mai activ și cu încredere.

Cum să explic? Foarte simplu. Dacă voi (rușii) decideți să atacați o altă țară în masă, masacrați pe toți cei de acolo, masacrați civili cu tancuri și folosiți depozitele din zonele voastre pentru a comite crime, mai devreme sau mai târziu datoriile vor trebui plătite. (...) De aceea, dezarmarea depozitelor ucigașilor din zona Belgorod-Voronej este un proces absolut natural. Karma este un lucru crud.

Și din nou, motivele distrugerii infrastructurii militare în zonele de frontieră pot fi foarte diferite. Până la intervenția divină în treburile păcătoșilor care au masacrat oameni în Săptămâna Mare la Mariupol, Ucraina”, a scris consilierul prezidențial Mihailo Podoliak pe canalul său de Telegram, potrivit DIGI24.

Mai multe explozii s-au auzit miercuri în trei regiuni din Rusia apropiate de granița cu Ucraina, potrivit autorităților locale și presei de stat.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc la un depozit de muniții din satul Stara Nelidovka (regiunea Belgorod), aflat la circa 16 kilometri de granița cu Ucraina, a anunțat miercuri guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe contul său Telegram. El a precizat că „nu sunt victime printre civili”.

În regiunea Kursk, localnicii „au auzit explozii” în jurul orei locale 02:45.

Alte două explozii puternice au fost auzite de locuitorii din orașul Voronej, în jurul orei locale 04:40. Voronej este situat peste 200 de kilometri de granița cu Ucraina și este un important hub militar și de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău