Oficial ONU, 'dezamăgit' de faptul că ajutoarele umanitare nu au ajuns la Alep

  • 19 Septembrie 2016 19:08
Oficial ONU, 'dezamăgit' de faptul că ajutoarele umanitare nu au ajuns la Alep

Un responsabil ONU s-a declarat luni "mâhnit și dezamăgit" de faptul că ajutoarele umanitare care au așteptat o săptămână la granița dintre Turcia și Siria nu au ajuns încă în estul controlat de rebeli al orașului asediat Alep (nord-vestul Siriei), scrie Agerpres.

"Sunt mâhnit și dezamăgit de faptul că un convoi al Națiunilor Unite nu a putut încă să treacă în Siria din Turcia și să ajungă în condiții de siguranță în estul Alepului, unde până la 275.000 persoane rămân blocate fără hrană, apă, adăpost adecvat sau îngrijire medicală", a declarat secretarul general pentru afaceri umanitare Stephen O'Brien.

Armistițiul în Siria nu atârnă decât de un fir de păr după loviturile coaliției internaționale împotriva armatei siriene în est și primele raiduri după o săptămână la Alep, ceea ce riscă să reactiveze principalul front al conflictului, relatează AFP. Această deteriorare a situației survine în timp ce Rusia și SUA, principalii artizani ai încetării focului în Siria, se acuză reciproc de subminarea armistițiului. Se așteaptă ca tema armistițiului în Siria să domine discuțiile în cadrul Adunării Generale a ONU, importantă reuniune anuală diplomatică ale cărei lucrări se vor deschide marți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău