Oficial occidental: Un colonel rus a fost ucis de propriii militari, în Ucraina

  • 25 Martie 2022 20:00
Oficial occidental: Un colonel rus a fost ucis de propriii militari, în Ucraina

Alți doi comandanți ruși de rang înalt au fost uciși în Ucraina, iar unul dintre ei se pare că a murit după ce a fost atacat de propriii săi oameni, a spus un oficial occidental citat de BBC.

Comandantul Brigăzii 37 de infanterie motorizată, un colonel, a fost ucis de propriii săi militari, din cauza amplorii pierderilor suferite de brigada sa, a spus oficialul, potrivit DIGI24.

Colonelul Iuri Medvedev ar fi fost călcat de un vehicul blindat.

„Acest lucru oferă doar o perspectivă asupra unora dintre provocările morale cu care se confruntă forțele ruse”, a adăugat el.

Potrivit altor relatări, Medvedev ar fi suferit răni la picioare și a fost evacuat în Belarus, unde a murit.

Un al șaptelea general, comandantul Armatei 49 a Rusiei, a fost, de asemenea, ucis. Este vorba despre generalul-locotenent Iakov Reznațev care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”.

Kremlinul nu a comentat aceste informații.

Ministerul rus al Apărării susține că forțele armate ruse au pierdut 1.351 de militari în războiul din Ucraina, iar 3.825 de soldați au fost răniți.

Un oficial din cadrul NATO a anunțat joi, sub protecția anonimatului, că estimările Alianței Nord-Atlantice sunt că armata rusă a înregistrat între 30.000 și 40.000 de victime în Ucraina, inclusiv între 7.000 și 15.000 de militari morți. Estimările NATO, primele de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina pe 24 februarie, se bazează pe datele colectate de autoritățile ucrainene, pe indicațiile Rusiei și pe informații din surse independente.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău