Oficial francez, în vizită în România: „În acest război nu e decât un singur responsabil: Vladimir Putin”

  • 06 Martie 2022 16:33
Oficial francez, în vizită în România: „În acest război nu e decât un singur responsabil: Vladimir Putin”

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat duminică, 6 martie, la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din România, că singurul vinovat pentru războiul care afectează Europa este Vladimir Putin.

Ea îl acuză că a „mințit întreaga lume, simulând calea diplomației”. Parly a menționat rezistența și curajul armatei și a civililor ucraineni și a președintelui Volodimir Zelensky, scrie ziare.com.

Prezentă duminică după amiază la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de președintele Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul român al Apărării Vasile Dîncu, a transmis condoleanțe familiilor celor opt militari români morți în accidentele de săptămâna aceasta și susținerea Franței pentru poporul român în acest context.

„Din 24 februarie o frază este pe buzele tuturor: războiul s-a întors în Europa. În urmă cu câteva săptămâni, era inimaginabil pentru mulți dintre noi. Acum, este o realitate în Ucraina, la porțile României, la porțile Europei, la porțile Europei noastre. În acest război nu e decât un singur responsabil: Vladimir Putin. După ce a mințit întreaga lume, simulând calea diplomației, a negat toate angajamentele internaționale ale Rusiei și a ales războiul, a ales violența și forța, pentru a constrânge un popor suveran, poporul ucrainean, poporul ucrainean care nu aspiră la nimic altceva decât la pace în Europa”, a afirmat Florence Parly duminică.

Aceasta a salutat curajul și rezistența armatei și a civililor ucraineni, dar și a președintelui Ucrainei, spunând că europenii se simt obligați de curajul acestora.

Oficialul francez a subliniat ospitalitatea românilor față de refugiații ucraineni.

„Pentru toți cei pe care îi primiți, dvs. sunteți chipul Europei”, le-a transmis Florence Parly românilor.

Potrivit acesteia, Franța și România împărtășesc hotărârea de a asigura securitatea Europei, subliniind că Europa poate fi mândră de răspunsul oferit sub forma ajutorului dat Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău