Oficial: Fostul rege Juan Carlos, fugit din Spania de frica procurorilor, s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

  • 17 August 2020 17:50
Oficial: Fostul rege Juan Carlos, fugit din Spania de frica procurorilor, s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se află în Emiratele Arabe Unite din data de 3 august, au anunțat reprezentanții monarhiei spaniole, relatează BBC, preluat de Digi24.ro

Prin acest anunț se pune capăt mai multor săptămâni de speculații cu privire la locul în care se află fostul rege, care a părăsit Spania din 3 august în urma mai multor acuzații de corupție.

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, spunea, atunci, Juan Carlos, într-o scrisoare adresată fiului său, regele Felipe al VI-lea.

Regele emerit, în vârstă de 82 de ani, a călătorit în Emiratele Arabe Unite în data de 3 august și rămâne acolo, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Regale de Bourbon.

Fostul rege a negat toate acuzațiile de corupție și a declarat că este disponibil pentru orice fel de declarație în fața procurorilor, dacă aceștia vor avea nevoie de acest lucru.

Juan Carlos a fost Rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru multă vreme, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău