Oficial de la Kiev: Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără a viola frontiera cu Ucraina

  • 23 Februarie 2017 10:57
Oficial de la Kiev: Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără a viola frontiera cu Ucraina

Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără să nu violeze frontiera cu Ucraina, este de părere Evgheni Marciuk, reprezentantul Kievului în negocierile de la Minsk privind soluționarea conflictului separatist din Donbas.

Oficialul ucrainean a discutat despre acest proiect militar al Rusiei într-un interviu oferit postului de televiziune 112.

„Noi știm că acolo (în regiunea transnistreană – n.r.), Federația Rusă menține un cap de pod ca să-și poată extinde capacitățile militare. Dar pentru a crește acest cap de pod, în mod inevitabil va trebui să încalce teritoriul Ucrainei, pentru a ajunge în Transnistria. Chiar și din partea mării Negre, va trebui oricum să violeze hotarul cu Ucraina”, a explicat Evgheni Marciuk.

La rândul său, președintele ucrainean Petro Poroșenko spune că pericolul de invazie militară a Rusiei în Ucraina rămâne valabil.

Potrivit președintelui Ucrainei, regiunea transnistreană ar putea fi folosită “în orice moment” pentru un “asupra noastră și amenință granițele noastre”, informează Ukrainskaia Pravda.

Petro Poroșenko a vorbit despre această iminență a invaziei militare în cadrul unei reuniuni operative a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Liderul de la Kiev a mai afirmat că Rusia ar fi dislocate în apropiere de granița cu Ucraina un contingent de 50.000 de militar.

“Circa 470 de tancuri, peste 1,700 de blindate, aproximativ 390 de sisteme de artilerie și 220 de sisteme de foc, sute de elicoptere și 24 de nave de război”, a adăugat președintele ucrainean.

Rusia dezvoltă noi baze militare, “le modernizează pe cele vechi și reabilitează alte obiecte ale infrastructurii militare. Nu avem nicio garanție că toate acestea nu vor fi puse într-o zi împotriva noastră”, a mai precizat Poroșenko.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău