Oficial de la Kiev, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții OSCE: Conflictul transnistrean rămâne o provocare nu numai pentru R.Moldova și Ucraina, ci și pentru întreaga Europă democratică

  • 17 Martie 2021 16:23
Oficial de la Kiev, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții OSCE: Conflictul transnistrean rămâne o provocare nu numai pentru R.Moldova și Ucraina, ci și pentru întreaga Europă democratică

Problemele de securitate din regiune în contextul conflictului transnistrean și întărirea influenței rusești în procesele din Belarus au constituit subiect de discuție a secretarului Consiliului de Apărare și Securitate Națională (CASN) din Ucraina, Alexei Danilov, cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru regiunea transnistreană Thomas Mayr-Harting și șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul CASN, Danilov a subliniat că situația din regiune de mai bine de 20 de ani a rămas "extrem de dificilă, în deosebi ținând cont de factorul rus".

"Rusia nu s-a angajat niciodată într-o reglementare pașnică și se străduiește constant să escaladeze. Conflictul transnistrean rămâne o provocare nu numai pentru Moldova și Ucraina, ci și pentru întreaga Europă democratică, împotriva căreia și Federația Rusă duce un puternic război informațional", a spus el.

Potrivit acestuia, decizia CASN din 26 februarie "Cu privire la măsurile urgente de combatere a amenințărilor la adresa securității naționale în domeniul cetățeniei", care a intrat în vigoare pe 4 martie, a instruit guvernul să elaboreze un proiect de lege care să rezolve problemele cetățeniei duble.

Potrivit raportului, reprezentantul special al OSCE a menționat "contribuția semnificativă a Ucrainei la procesul de soluționare a conflictului din Transnistria prin mijloace pașnice".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău