Oficial: Anatol Ciubotaru a fost demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă testul la un laborator privat (Anticorupție)

  • 31 Martie 2020 13:39
Oficial: Anatol Ciubotaru a fost demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă testul la un laborator privat (Anticorupție)

Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR), a fost demis pentru că a organizat testarea a șase angajați din Secția terapie intensivă la un laborator privat, nu a dispus repetarea testelor în laboratorul de stat și nu a luat măsuri pentru izolarea și internarea lor în spital.

Despre aceasta scrie portalul Anticorupție, care face referire la documentul prezentat de Ministerul Sănătății în instanța de judecată.

Fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru a atacat decizia în instanță, dar cererea lui a fost respinsă.

Potrivit documentului citat, singurul laborator virusulogic din Republica Moldova acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății este laboratorul Agenției Naționale Sănătate Publică, iar Anatol Ciubotaru a organizat testarea a șase angajați ai săi la un laborator privat. Testele au arătat că patru dintre ei sunt infectați cu Covid-19, fapt confirmat ulterior oficial.

Pe de altă parte, Anatol Ciubotaru susține că a organizat testarea celor șase angajați la data de 23 martie, la solicitarea lor, după ce un medic reanimatolog a acuzat febră și dureri de cap. A doua zi, laboratorul l-a informat că patru angajați au fost testați pozitiv la COVID-19 și că a anunțat despre aceasta ANSP, care a recomandat izolarea medicilor infectați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău