Oficial al Ministerului Muncii și Protecției Sociale: Migrația forței de muncă, printre problemele esențiale ale Republicii Moldova

  • 08 Iulie 2023 15:30
Oficial al Ministerului Muncii și Protecției Sociale: Migrația forței de muncă, printre problemele esențiale ale Republicii Moldova

Migrația forței de muncă este una dintre problemele esențiale cu care se confruntă Republica Moldova și una dintre cauzele scăderii numărului populației Republicii Moldova, a declarat secretarea de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt pentru publicația franceză „Mediapart”.

Potrivit ei, cel mai important factor determinant pentru migrație sunt cauzele economice. Totodată, în ultimii ani, potrivit oficialei, la cauzele migrației s-au adăugat și reunificarea familiei sau aspectele legate de dorința de a obține studii și diplome recunoscute internațional, scrie Radio Chișinău.

Referitor la profilul emigranților, cea mai mare parte a acestora (circa 40%) sunt persoane tinere, cu vârsta între 25 și 34 de ani, fiind urmate de persoanele cu vârsta între 35 și 44 de ani (25%). Majoritatea peroanelor care migrează au un nivel redus de pregătire profesională, având studii gimnaziale sau profesionale, mai spune Felicia Bechtoldt.

Oficiala a mai declarat că aceste date sunt estimative, întrucât un număr mare de emigranți au cetățenie dublă, pe lângă cetățenia Republicii Moldova fiind cetățeni ai României, ai Bulgariei sau ai altor țări europene. Acest fapt creează dificultăți la stabilirea unor date statistice exacte privind migrația forței de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău