Oficial al MAE de la București: România contribuie activ la inițiativele OCDE dedicate Republicii Moldovei și Ucrainei

  • 24 Octombrie 09:42
Oficial al MAE de la București: România contribuie activ la inițiativele OCDE dedicate Republicii Moldovei și Ucrainei

Luca Niculescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la București pentru aderarea la OCDE, salută implicarea României în programele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) dedicate Republicii Moldovei și Ucrainei prin care poate aduce valoare adăugată.

Acesta a avut ieri, 23 octombrie, o întrevedere cu William Tompson, directorul direcției Eurasia din OCDE, pe două programe importante: cel pentru Republica Moldova și cel pentru Ucraina, scrie Calea Europeană.

„România contribuie cu fonduri și expertiză la inițiativele OCDE din cele două țări, iar azi, alături de colegii din MAE care se ocupă de aceste dosare, am discutat despre cum putem dezvolta cooperarea”, a transmis secretarul de stat.

Potrivit acestuia, România a fost printre primele state care au intervenit în programul OCDE pentru Ucraina, lansat după invazia rusă pe teritoriul țării vecine.

„De asemenea, suntem foarte activi in programele pentru Republica Moldova, țară care are un plan de acțiune cu OCDE. Pentru Chișinău, colaborarea cu OCDE reprezintă un atu important in drumul său european”, a conchis acesta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău