Oficial al Casei Albe: SUA dezvoltă un sistem nou pentru călătoriile internaționale, în contextul Covid-19

  • 16 Septembrie 2021 15:25
Oficial al Casei Albe: SUA dezvoltă un sistem nou pentru călătoriile internaționale, în contextul Covid-19

Coordonatorul reacției la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat miercuri că Statele Unite dezvoltă ”un nou sistem pentru călătorii internaționale”, care va include noi proceduri ferme de prevenire a răspândirii Covid-19, cum ar fi urmărirea contactelor persoanelor infectate, transmite Reuters, potrivit newws.ro.

Zients a declarat Comisiei consultative pentru turism că din cauza cazurilor variantei Delta a Covid-19 administrația nu intenționează să relaxeze imediat restricțiile de călătorie, potrivit sursei citate

”Luăm în considerare obligativitatea vaccinării pentru cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite”, a spus Zients.

Reuters a scris la începutul lunii august că administrația de la Casa Albă lucrează la cerințe de vaccinare care ar putea acoperi aproape toți vizitatorii străini.

Restricțiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Ulterior au fost adăugate pe listă numeroase alte țări, cel mai recent India, în luna mai.

Administrația dorește să ridice restricțiile de călătorie ”cât mai curând posibil”, a spus Zients, adăugând că ”lucrează acum pentru a fi gata să înlocuiască restricțiile actuale cu un nou sistem pentru călătoriile internaționale, care este mai sigur, mai puternic și durabil”.

În prezent, Statele Unite interzic accesul majorității cetățenilor non-SUA care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit, în cele 26 de țări Schengen din Europa fără controale la frontieră, în Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia.

De asemenea, sunt  interzise călătoriile neesențiale ale majorității cetățenilor non-SUA la frontierele terestre ale SUA cu Mexic și Canada.

Mulți critici ai restricțiilor spun că nu mai au sens, deoarece unele țări cu rate ridicate de infecții cu Covid-19 nu sunt pe lista restricționată, în timp ce unele țări de pe listă au pandemia sub control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău