Oferte de muncă și stagii de practică de la 100 de companii, pentru studenții UTM

  • 24 Noiembrie 2016 19:36
Oferte de muncă și stagii de practică de la 100 de companii, pentru studenții UTM

Studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei au primit oferte de muncă și de efectuare a stagiilor de practică de la circa 100 de companii naționale și internaționale, în cadrul unui târg de joburi organizat astăzi, 24 noiembrie, de UTM, transmite IPN.

Printre companiile participante la târg, aflat la cea de-a patra ediție, sunt Termoelectrica, Moldtelecom, Franzeluța, Apa Canal Chișinău, GasNaturalFenosa, Moldovagaz, Lafarge, Lear Corporation, Draxlmaier, Fujikura ș.a.

Cei mai căutați specialități au fost cei din domeniul IT, inginerie mecanică și electrică,  industria alimentară și textilă.

Potrivit organizatorilor, astfel de târguri sunt desfășurate de două ori pe an și sunt foarte apreciate de studenți, întrucât le oferă un șir de posibilități nu doar de identificare a potențialului loc pentru desfășurarea stagiului de practică și de colaborare în perioada de studii, dar și de încadrare în câmpul muncii.

Evenimentul a finalizat cu o masă rotundă la care a participat conducerea UTM și companiile invitate. Pe de o parte, organizatorii au mulțumit reprezentanților companiilor pentru implicare și participare, iar cei din urmă au venit cu un șir de propuneri ce ține de pregătirea viitorilor specialiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău