Ofensiva rusă în Donbas se desfășoară „extrem de prudent”. Consilierul lui Zelenski: „Va eșua, vă garantez asta 99%”

  • 19 Aprilie 13:28
Ofensiva rusă în Donbas se desfășoară „extrem de prudent”. Consilierul lui Zelenski: „Va eșua, vă garantez asta 99%”

Noua ofensivă rusă în estul Ucrainei se desfășoară „extrem de prudent” și ar putea să eșueze, căci forțele Moscovei nu au capacitatea de a sparge apărarea ucraineană, a declarat marți Oleksii Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Forțele ruse încearcă în prezent să detecteze „punctele sensibile” ale apărării ucrainene, a spus Oleksii Arestovici, în opinia căruia „ofensiva lor va eșua, vă garantez asta 99% - pur și simplu nu au suficiente forțe”, scrie digi24.ro.

Bătălia pentru Donbas, care a fost anunțată și se pare că a început ieri (luni), este în desfășurare și se desfășoară cu foarte multă precauție. Bătălia nu va fi în favoarea Rusiei”, a declarat consilierul președintelui Zelenski la televiziunea publică.

Forțele ruse încearcă să străpungă apărarea ucraineană pe aproape întreaga linie a frontului în estul Ucrainei, au indicat marți responsabili ucraineni.

După ce au fost respinse de forțele ucrainene când au încercat să atace Kievul, trupele ruse s-au regrupat pentru a se concentra pe o nouă ofensivă în estul Ucrainei.

În prezent, în Ucraina se află 76 de grupuri tactice de batalion, dintre care 11 au fost desfășurate în ultimele zile, notează agenția de presă ucraineană Unian, citând o sursă de la Pentagon.

În afară de acestea, potrivit oficialului american, alte 22 de grupuri tactice de batalion rusești sunt desfășurate în nordul Ucrainei, care probabil vor fi completate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău