Ofensiva Ankarei în Siria | Cel puțin șapte militari turci morți în ultimele 24 de ore

  • 04 Februarie 2018 16:53
Ofensiva Ankarei în Siria | Cel puțin șapte militari turci morți în ultimele 24 de ore

Cel puțin șapte militari turci au murit în ultimele 24 de ore în cursul ofensivei Ankarei împotriva kurzilor din regiunea siriană Afrin, această fiind cea mai sângeroasă zi pentru armata turcă de la lansarea ofensivei, informează site-ul postului BBC News.

Premierul turc Binali Yildirim a amenințat că milițiile kurde siriene "vor suferi de două ori pe atât", iar în zonă au fost lansate o serie de raiduri aeriene.

Potrivit unui comunicat al armatei turce, cinci militari au murit după ce insurgenții kurzi au atacat un tanc în zona Sheikh Haruz, la nord-est de orașul Afrin.

Un alt militar a decedat în zona Afrin, iar un altul și-a pierdut viața pe teritoriul Turciei, în urma unui atac atribuit de Ankara militanților kurzi sirieni.

Astfel, în urma pierderilor recente, numărul militarilor turci morți în cursul ofensivei a ajuns la 14.

Binali Yildirim a declarat sâmbătă că scopul operațiunii este de a "eliberarea arabii și frații noștri kurzi și turkmeni care gem din cauza opresiunii".

Trupele Ankarei sunt susținute de gruparea insurgentă proturcă Armata Siriană Liberă (FSA).

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanșat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene și terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unitățile Populare de Protecție (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mișcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău