Ofelia, uraganul violent care se îndreaptă spre Marea Britanie

  • 13 Octombrie 2017 09:02
Ofelia, uraganul violent care se îndreaptă spre Marea Britanie

Românii care lucrează în vestul Europei trebuie să știe că un uragan violent se îndreaptă spre acele zone. Prima dată va lovi Marea Britanie, cu rafale de peste 110 kilometri pe oră.

Ofelia s-a format în zona centrală a Oceanului Atlantic. La sfârșitul săptămânii este de așteptat să lovească Insulele Azore. S-a intensificat noaptea trecută și de la furtună tropicală, a devenit uragan de gradul 1 din 5, notează Digi24.

În zilele următoare se va îndrepta către Irlanda și Arhipelagul Marii Britanii. Între timp, vântul intens, cu rafale de peste 110 km pe oră și ploile torențiale vor afecta în special Portugalia și coastele nordice ale Spaniei.

De luni noaptea, furtuna va lovi cea mai mare parte a Irlandei, Scoției, Țării Galilor și Angliei. Atenție, așadar, dacă va trebui să călătoriți în vestul și nord-vestul Europei. Este de așteptat ca traficul aerian, maritim și terestru, să fie dat peste cap.

Este al zecelea uragan format în Atlantic în acest an. Un astfel de record a mai fost atins acum mai bine de 130 de ani, în anii 1878, 1886, 1893.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău