Ofcom oferă susținere instituțională Consiliului Audiovizualului, cu suportul Consiliului Europei

  • 14 Iunie 2023 12:17
Ofcom oferă susținere instituțională Consiliului Audiovizualului, cu suportul Consiliului Europei

Autoritatea de reglementare și concurență din sfera audiovizuală, telecomunicații și servicii de poștă din Marea Britanie - Ofcom (Office of Communications), va oferi pe parcursul acestui an susținere instituțională Consiliului Audiovizualului (CA), ca parte a suportului oferit de Consiliul Europei instituției moldovenești de reglementare a audiovizualului, transmite consiliuaudiovizual.md.

 Șefa Departamentului politici audiovizuale internaționale, Maria Donde, și șefa Departamentului cooperare și colaborare internațională, Julie Mamou, s-au aflat într-o vizită de lucru la CA în perioada 12-13 iunie a.c.

În prima parte a vizitei, reprezentantele Ofcom au avut o întrevedere cu președinta CA, Liliana Vițu, și vicepreședinta CA, Aneta Gonța, în care au discutat despre direcțiile strategice de activitate ale autorității de reglementare și aspecte manageriale, conform unui chestionar completat de ambele instituții în luna mai, într-o primă etapă a activității de susținere instituțională.

În continuarea vizitei, expertele din Marea Britanie au făcut schimb de experiență cu angajații  direcțiilor de monitorizare, licențiere, ai serviciilor de politici publice și comunicare, precum și cu cei din secția juridică. Discuțiile au vizat atribuțiile ce le revin ambelor autorități pe linia de monitorizare și control a serviciilor media audiovizuale, în special pe segmentele tv si radio, admisibilitatea petițiilor, felul în care sunt demarate controalele din oficiu, precum și comunicarea cu publicul și reprezentanții industriei.

Cooperarea cu autoritatea britanică va ajuta echipa Consiliului Audiovizualului să își îmbunătățească reglementările și procesele interne, și totodată să evalueze mai bine conținuturile audiovizuale, pentru a asigura informarea obiectivă a cetățenilor într-o manieră structurată, în conformitate cu legislația națională și cu principiile acceptate la nivel internațional.

Vizita reprezentantelor Ofcom se înscrie în obiectivul de consolidare a capacităților administrative și instituționale ale Consiliului Audiovizualului, stabilit în Planul de acțiuni al CA pentru anul 2023, care la punctul 1.6 prevede desfășurarea activității de susținere instituțională de tip peer support pentru autoritatea de reglementare de la Chișinău.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău