Odesa, vizată de lovituri rusești pentru a doua zi consecutiv

  • 15 Iunie 2023 09:40
Odesa, vizată de lovituri rusești pentru a doua zi consecutiv

Odesa a fost vizată de lovituri rusești în cursul nopții, 15 iunie, după ce a suportat deja un val mortal în primele ore ale dimineții de miercuri, 14 iunie, scrie G4Media.ro.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a publicat o declarație la primele ore ale dimineții, afirmând că Rusia atacă „cu vehicule aeriene” și că există „de asemenea, o amenințare cu un atac cu rachete”, recomandând totodată locuitorilor să se ducă la adăposturi.

Oficialii au declarat ulterior că toate cele 20 de drone care au atacat în sud au fost distruse de forțele de apărare aeriană.

Miercuri, trei persoane au fost ucise și cel puțin 13 rănite într-un atac cu rachete rusești asupra orașului Odesa, au declarat forțele ucrainene.

Autoritățile au declarat că apărarea aeriană a doborât două dintre rachetele de croazieră rusești Kalibr lansate miercuri dimineață, dar atacul a lovit totuși infrastructura civilă, inclusiv un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, restaurante și magazine.

Acesta a fost unul dintre numeroasele atacuri care au avut loc miercuri în întreaga țară și care s-au soldat cu 13 civili morți și 24 de răniți.

Oficiali militari ucraineni au declarat că atacul de miercuri de la Odesa a fost „aparent îndreptat împotriva obiectelor căutate de inamic în domeniul sprijinului logistic pentru forțele de apărare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău