Ocupanții ruși au bombardat pe parcursul întregii nopți Severodonețk și Rubijne, există morți și răniți

  • 18 Martie 2022 08:51
Ocupanții ruși au bombardat pe parcursul întregii nopți Severodonețk și Rubijne, există morți și răniți

Ocupanții ruși au supus bombardamentelor, pe parcursul întregii nopți de 17 spre 18 martie, orașelel Severodonețk și Rubijne, din regiunea Luhansk, există morți și răniți, scrie Rador.

Bombardamentele trupelor ruse au vizat zonele locuite de civili, zonele rezidențiale din orașele și localitățile regiunii Luhansk. ''Trupele ruse au lansat atacuri de artilerie asupra orașelor Severodonețk și Rubijne, din regiunea Luhansk, pe întreg parcursul nopții trecute, ucigând civili și distrugând case și infrastructura, există morți și răniți'', relatează RBC-Ucraina, cu referire la declarația șefului Administrației militare regionale Luhansk, Serhi Haidai.

"Rușii au distrus peste 20 de case și infrastructura din Severodonețk și Rubijne, noaptea trecută. Sistemele de artilerie și rachetele armatei ruse au vizat civilii din Severodonețk și Rubejne, în seara și noaptea de 17-18 martie", a scris Serhi Haidai pe Telegram. Potrivit oficialului, în câteva săptămâni ocupanții ruși au transformat aceste două orașe aproape în ruine. "Acești neoameni deschid focul asupra oamenilor, imobilelor și infrastructurii care asigură viața civililor. Se pare că nu au nevoie de aceste așezări, scopul rușilor este să transforme în ruine Severodonețk, Rubijne și celelalte orașe ale noastre. Ei fac totul pentru a lăsa localnicii fără locuințe și comunicare" - a mai spus Haidai.

De asemenea, se mai precizează că inamicul rus a lansat atacuri de rachete Grad în cursul serii de joi asupra vechilor cartiere din Severodonețk, în urma cărora au fost avariate, distruse șase obiecte de infrastructură, două case și mai multe garaje. "Din păcate, avem deja doi morți și patru răniți. În unele case din apropierea zonelor, unde au avut loc bombardamentele, nu mai există gaze și nici apă - vom încerca să remediem avariile cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nimeni nu ne va întoarce viețile omenești", a spus Serhi Haidai.

În Rubijne, zece case și un magazin au luat foc noaptea trecută, s-au înregistrat doi răniți. La ora 5:00, ocupanții ruși au deschis din nou focul, lansând atacuri de artilerie și rachete asupra Severodonețk, Kreminna și Privillia. Numărul victimelor și pagubele provocate se stabilesc. Joi, în regiunea Sumi, ocupanții ruși au ucis doi civili, trăgând focuri de arme într-o mașină, la bordul căreia se aflau o tânără și un bărbat-antreprenor care a furnizat orașului hrană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău