Octavian Țîcu vrea ca parlamentul să îl ancheteze pe Igor Dodon pentru trădare de patrie

  • 11 Octombrie 16:21
Octavian Țîcu vrea ca parlamentul să îl ancheteze pe Igor Dodon pentru trădare de patrie

Deputatul Octavian Țîcu va depune în Parlament un proiect de hotărâre pentru constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze „acțiunile de trădare de patrie comise de Igor Dodon”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, parlamentarul a declarat că în nota informativă la proiectul de hotărâre stau informațiile apărute în spațiul public, din care ar rezulta că Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, ar fi primit sume mari de bani din Rusia pentru a finanța unele partide politice și pentru a promova interesele rusești în Republica Moldova. „Este necesară inițierea unei anchete, pentru a elucida unele circumstanțe de drept și de fapt în acest caz”, a declarat Octavian Țîcu.

Deputatul susține că, prin acțiunile sale, președintele Igor Dodon a încălcat în mod grav prevederile constituționale care prevăd că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar și indivizibil. „Astfel, șeful statului a încălcat inclusiv jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor”, a spus deputatul.

Potrivit lui Octavian Țîcu, întrucât instituțiile de drept nu au inițiat niciun demers în vederea elucidării acestor fapte, este necesară intervenția parlamentului ca organ reprezentativ suprem. Deputatul mai spune că membrii comisiei, după audierea persoanelor implicate și efectuarea expertizelor, vor prezenta un raport în plenul Parlamentului.

Inițiativa a fost semnată și de încă doi deputați ai Blocului ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
1,82 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:4,6 m/s
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C
Thu
7 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău