Octavian Țîcu speră că decizia de a părăsi fracțiunea PPDA va fi un colac de salvare pentru blocul ACUM

  • 19 Septembrie 2019 09:03
Octavian Țîcu speră că decizia de a părăsi fracțiunea PPDA va fi un colac de salvare pentru blocul ACUM

Octavian Țîcu speră că decizia sa de a părăsi fracțiunea Platformei DA din Parlament va fi un colac de salvare atât pentru blocul ACUM, cât și pentru dreapta politică pentru că situația, actualmente, este una critică.

Politicianul spune că blocul ACUM este o entitate care îl reprezintă. Potrivit lui, decizia de a pleca nu este o chestiune legată de fracțiunea Platformei DA, pentru că, dacă ar fi făcut parte din PAS, ar fi procedat la fel. Politicianul a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

„Marea problemă a blocului a fost atunci când s-a fracturat în două entități. Inițial, noi am vorbit despre trei entități: societatea civilă și cele două partide. Societatea civilă s-a pierdut pe drum”, deputatul spune că în acest tumult al acumulărilor de funcții și putere s-a ignorat totalmente democrația internă și transparența deciziilor.

În opinia lui Octavian Țîcu, la ora actuală se face o politică externă deficitară, pentru că președintele Igor Dodon este cel care dictează cum trebuie să se facă. „Suntem într-o țară parlamentară și Dodon merge la ONU să vorbească în condițiile în care are niște atribuții constituționale bine definite. De ce să îți impui agenda ta în raport cu politica externă și numirile de ambasadori?”, se întreabă deputatul.

Octavian Țîcu spune că s-a angajat în lupta pentru putere pentru că a crezut sincer că regimul poate fi înlăturat. „Eu nu m-am alăturat blocului ACUM ca să-l aduc la putere pe Igor Dodon. În spatele acestei înlăturări a lui Vladimir Plahotniuc, de fapt, stă întărirea reperelor de putere ale Partidului Socialiștilor și parțial ale PAS și PPDA”, a afirmat politicianul.

Potrivit lui, acordul semnat de blocul ACUM și PSRM a însemnat legitimarea și umanizarea Partidului Socialiștilor care în nici într-un fel nu este democratic și pro-european. „El este reprezentantul intereselor unui stat străin”, a notat Octavian Țîcu.

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat ieri că părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA, dar rămâne independent în cadrul blocului ACUM. De asemenea, a declarat că va candida pentru funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău