Octavian Țîcu despre Guvernul Gavrilița: Nu voi participa la această clounadă

  • 03 Februarie 2021 08:14
Octavian Țîcu despre Guvernul Gavrilița: Nu voi participa la această clounadă

Președintele Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, se va abține sau chiar va părăsi sala de ședințe a Parlamentului în momentul exprimării votului pentru Guvernul condus de Natalia Gavrilița. Țîcu a calificat drept ,,сlounadă” decizia președintelui Sandu de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru și îndemnul șefului statului de a nu susține acest Guvern în plenul Parlamentului, notează IPN.

,,Probabil, mă voi abține sau chiar voi pleca în momentul în care va începe acest circ, pe care îl consider absolut neserios și lipsit de respect față de cetățenii Republicii Moldova. Prin urmare, nu voi participa la această clounadă”, a declarat deputatul Octavian Țîcu în cadrul emisiunii ,,Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Octavian Țîcu nu exclude scenariul eșuării primei tentative de învestire a Guvernului, iar ulterior venirea lui Igor Dodon cu o majoritate formalizată care să propună și să susțină un candidat la funcția de prim-ministru.

,,Socialiștii, Șor, PDM și Pro Moldova n-au niciun interes în organziarea alegerilor anticipate. De alegeri sunt interesați doar cei de la PAS, partidul lui Usatîi și noi, Partidul Unității Naționale, pentru că credem că avem capacități și posibilități să intrăm cu o fracțiune unionistă în viitorul Parlament”, a declarat deputatul Octavian Țîcu.

Țîcu a criticat politica adoptată de Maia Sandu după învestirea în funcția de șef al statului și o acuză că ar fi transformat victoria la prezidențiale în succesul Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit lui Țîcu, aceasta fiind, de fapt, victoria întregului segment pro-european.

,,Greșeala Maiei Sandu este că a transformat Președinția într-o filieră a PAS-ului. Probabil, în Consiliul Suprem de Securitate ar fi trebuit să fie și alți oameni, la crearea acestui Guvern ar trebui să fie consultați și alti oameni, reprezentanții tuturor formațiunilor politice și atunci această mascaradă n-ar fi avut tenta unui ping-pong între Maia Sandu și Igor Dodon. Acești doi oameni încă n-au ieșit din campanie electorală”, a mai spus Octavian Țîcu.

Potrivit președintelui PUN, în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate ar fi oportună crearea unui bloc electoral ACUM Plus, format din PAS, Platforma DA și PUN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău