Octavian Țîcu: „PUN pledează nu pentru un bloc politic, ci eventual pentru un bloc electoral”

  • 23 Decembrie 2019 13:17
Octavian Țîcu: „PUN pledează nu pentru un bloc politic, ci eventual pentru un bloc electoral”

Partidul Unității Naționale optează pentru un bloc electoral cu mai multe partide de centru-dreapta și pro-europene, a declarat astăzi liderul PUN, Octavian Țîcu, într-o conferință de presă.

Referindu-se la invitația făcută anterior în acest sens de liderul liberal Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu le-a declarat jurnaliștilor că poartă discuții doar cu Partidul Popular Românesc, condus de Vlad Țurcanu.

PUN va accepta să adere la un bloc electoral în cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Iar, în circumscripția uninominală Hâncești, unde se vor organiza alegeri noi, candidatul va fi desemnat doar după finalizarea negocierilor cu PPR, a precizat Octavin Țîcu. Aceeași abordare, PUN o va avea și pentru scrutinul prezidențial.

„Partidul Unității Naționale are ca viziune reîntregirea – un proiect de țară oferit tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de naționalitate și de limba pe care o vorbesc; pledează nu pentru un bloc politic, ci eventual pentru un bloc electoral”, a spus Octavian Țîcu.

Amintim că anterior, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a propus crearea unui bloc politic unionist. Reacții pozitive au venit din partea Uniunii Salvați Basarabia, condusă de Valeriu Munteanu și PLDM, condus de Tudor Deliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău