Octavian Calmîc participă la reuniune informală a miniștrilor economiei ai Parteneriatului Estic

  • 11 Iulie 2016 13:57
Octavian Calmîc participă la reuniune informală a miniștrilor economiei ai Parteneriatului Estic

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, participă la reuniune informală a miniștrilor economiei ai Parteneriatului Estic (PaE), care se desfășoară la Kiev, Ucraina.

În cadrul reuniunii, la care participă miniștrii economiei din Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, precum și reprezentanți ai diferitor structuri din cadrul UE, vor fi discutate problemele legate de reformele economice care pot contribui la provocarea potențialului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), modul în care IMM-urile pot profita mai bine noi oportunități comerciale prin integrarea în cadrul lanțurilor europene și regionale de valoare și modul în care UE sprijină IMM-urile din țările partenere. Octavian Calmîc va prezenta experiența Republicii Moldova în direcția dezvoltării și susținerii IMM-urilor, precum și politicile promovate de autoritățile de la Chișinău în direcția respectivă.

Octavian Calmîc va avea o întrevedere cu Katarina Mathernova, directorul general adjunct pentru Politica de vecinătate și Negocieri de extindere a Comisiei Europene pentru a discuta despre evoluțiile discuțiilor cu FMI și perspectivele de asistență UE.

La Kiev, ministrul Economie Octavian Calmîc va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii din alte state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău