Octavian Armașu: Salariile vor fi majorate din optimizarea instituțiilor bugetare

  • 06 Decembrie 2016 10:41
Octavian Armașu: Salariile vor fi majorate din optimizarea instituțiilor bugetare

Crearea noilor locuri de muncă, optimizarea instituțiilor bugetare, majorarea salariilor și pensiilor sunt câteva din prioritățile politicii bugetar-fiscale, potrivit ministrului finanțelor, Octavian Armașu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Armașu spune că în anul 2017 Guvernul va recurge la subvenționarea locurilor de muncă. „Vom lansa proiecte pentru subvenționarea și crearea locurilor de muncă. În 2017 va fi perfecționat mecanismul, pentru ca să avem un suport mai larg pentru aceste proiecte. O atenție sporită va fi acordată domeniilor aflate în ascensiune, cum ar fi IT”, a spus Armașu.

Ministrul Finanțelor a mai spus că deja s-a hotărât asupra optimizării instituțiilor bugetare, iar din contul acestei optimizări urmează a fi majorate salariile bugetarilor. „În Republica Moldova, în sectorul bugetar avem peste 200 de mii de angajați. În acest număr intră profesorii și medicii, dar oricum, este un număr prea mare pentru o țară ca a noastră. Vom încerca în baza optimizării instituțiilor să majorăm salariile bugetarilor. Optimizarea se va face treptat”, a precizat Armașu.

Ministrul Finanțelor a infirmat că majorarea vârstei de pensionare ar fi o condiție a FMI și a spus că în 2017 pensionarii vor primi pensii majorate.  „În primul rând, vor simți această majorare pensionarii defavorizați. Reforma sistemului de pensii va elimina mai multe inechități. Majorarea pensiilor se va face treptat, însă cei defavorizați vor simți în primul rând efectele reformei”, a dat asigurări oficialul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău