Octavian Armașu: „Mizăm în continuare și pe sprijinul Casei Regale în pașii următori de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”

  • 15 Noiembrie 2023 08:53
Octavian Armașu: „Mizăm în continuare și pe sprijinul Casei Regale în pașii următori de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut ieri o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române, care a fost însoțită de Alteța Sa Regală Principele Radu, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău. „Mizăm în continuare și pe sprijinul Casei Regale în pașii următori de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a subliniat oficialul.

Guvernatorul BNM a menționat că vizita reprezintă un pas important pentru consolidarea dialogului, în mod deosebit acum, când Republica Moldova a pornit ferm pe calea integrării europene.

Domnul Octavian Armașu s-a referit și la proiectele Casei Regale în Republica Moldova orientate spre impulsionarea creării de punți economice, sociale și culturale între cele două maluri ale Prutului. „Am convingerea că relația extrem de strânsă de cooperare dintre Republica Moldova și România, care se bazează pe comunitatea de neam, istorie, cultură și limbă are un mare potențial pe care suntem dispuși să-l valorificăm în continuare”, a spus guvernatorul BNM.

Domnul Octavian Armașu a vorbit cu Majestatea Sa Margareta și despre reformele în sectorul bancar, care au consolidat băncile din Republica Moldova și le-au făcut puternice în fața crizelor, precum și despre proiectele susținute de Banca Națională a României (BNR), inclusiv, în domeniile politicii monetare, analizei macroeconomice, studiilor de specialitate și utilizării seriilor de date statistice, supravegherii bancare, educației financiare etc.

„BNR s-a manifestat ca un partener de încredere al BNM încă de la constituirea sistemului bancar din Republica Moldova. Pe parcursul ultimelor trei decenii, cooperarea cu BNR a avut o contribuție importantă la dezvoltarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova. Iar acum, când Republica Moldova este un stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, BNR rămâne unul din principalii prieteni și sprijinitori ai BNM”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale.

În anul 2022, Banca Națională a Moldovei a emis moneda comemorativă „100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari”, din seria „Evenimente istorice”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău