Occidentul trebuie să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina, avertizează secretarul general al NATO

  • 23 Martie 12:24
Occidentul trebuie să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina, avertizează secretarul general al NATO

Țările occidentale vor trebui să sprijine Ucraina încă pentru mult timp, în contextul invaziei ruse din această țară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut joi în cotidianul The Guardian, potrivit DPA.

Președintele rus Vladimir Putin "nu intenționează să obțină pacea, ci vrea mai mult război", a precizat șeful NATO.

Stoltenberg a adăugat că Rusia își sporește producția militară industrială și apelează la regimurile autoritare într-o încercare de a obține mai multe arme.

Ca urmare, SUA, Marea Britanie, Germania și alte state occidentale trebuie să fie pregătite să sprijine Ucraina cu arme, muniție și piese de schimb pentru o perioadă lungă de timp.

"Nevoia va continua să existe, deoarece este vorba de un război de uzură. Este vorba de capacitatea industrială de a menține sprijinul", a spus el.

La începutul acestei săptămâni, țările din UE au convenit să ofere Ucrainei un milion de cartușe de artilerie în următoarele 12 luni, a mai declarat Stoltenberg.

Prin echipamentul oferit de Occident, ucrainenii vor putea "să lanseze o ofensivă și să recucerească teritorii", adăugând însă că NATO nu este parte a conflictului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău