Occidentul trebuie să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina, avertizează secretarul general al NATO

  • 23 Martie 2023 12:24
Occidentul trebuie să se pregătească pentru un conflict lung în Ucraina, avertizează secretarul general al NATO

Țările occidentale vor trebui să sprijine Ucraina încă pentru mult timp, în contextul invaziei ruse din această țară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut joi în cotidianul The Guardian, potrivit DPA.

Președintele rus Vladimir Putin "nu intenționează să obțină pacea, ci vrea mai mult război", a precizat șeful NATO.

Stoltenberg a adăugat că Rusia își sporește producția militară industrială și apelează la regimurile autoritare într-o încercare de a obține mai multe arme.

Ca urmare, SUA, Marea Britanie, Germania și alte state occidentale trebuie să fie pregătite să sprijine Ucraina cu arme, muniție și piese de schimb pentru o perioadă lungă de timp.

"Nevoia va continua să existe, deoarece este vorba de un război de uzură. Este vorba de capacitatea industrială de a menține sprijinul", a spus el.

La începutul acestei săptămâni, țările din UE au convenit să ofere Ucrainei un milion de cartușe de artilerie în următoarele 12 luni, a mai declarat Stoltenberg.

Prin echipamentul oferit de Occident, ucrainenii vor putea "să lanseze o ofensivă și să recucerească teritorii", adăugând însă că NATO nu este parte a conflictului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău