Occidentul nu poate întinde la nesfârșit „ramuri de măslin” Rusiei, în timp ce Putin amplifică tensiunile, spune Charles Michel

  • 20 Februarie 2022 12:33
Occidentul nu poate întinde la nesfârșit „ramuri de măslin” Rusiei, în timp ce Putin amplifică tensiunile, spune Charles Michel

Occidentalii nu pot întinde la nesfârșit „ramuri de măslin” Rusiei, în timp ce aceasta amplifică tensiunile în criza din Ucraina, este de părere președintele Consiliului European, Charles Michel - „Marea întrebare rămâne: vrea Kremlinul dialog?”, s-a întrebat oficialul european, duminică, într-un discurs la Conferințe pentru Securitate de la Munchen.

„Nu putem să oferim pentru eternitate o ramură de măslin în timp ce Rusia efectuează teste cu rachete și continuă să comaseze trupe”, a spus Charles Michel, conform AFP, citat de Agerpres.

Declarațiile Kremlinului „ofereau, în urmă cu câteva zile, o foarte mică rază de speranță, dar acțiunile sale iau forma unei întăriri militare continue cu incidente grave în Donbas”, în estul Ucrainei, unde ciocnirile armate s-au înmulțit în ultimele zile, a mai spus oficialul european.

El a reiterat hotărârea occidentalilor de a răspunde la orice agresiune pe teritoriul Ucrainei cu un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Rusia „spera să semene divizare, să ne slăbească alianța, să ne divizeze și, în fapt, au făcut exact contrariul”, a declarat Charles Michel, dând asigurări că unitatea americanilor și europenilor a fost „cimentată”. Lideri internaționali și diplomați de rang înalt sunt reuniți la Munchen, în sudul Germaniei, până duminică, pentru a discuta despre chestiuni de apărare și de securitate.

Această conferință anuală intervine în plin climat de tensiuni între Moscova și occidentali, care se tem că trupele ruse se pregătesc să invadeze Ucraina.

Rusia poate lansa un atac asupra Ucrainei „în orice moment”, dă asigurări Casa Albă, iar președintele american Joe Biden este „convins” că Vladimir Putin a luat decizia de a invada țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău