Observatorii vor putea semnala online încălcările comise în secția de votare

  • 16 Noiembrie 2021 17:44
Observatorii vor putea semnala online încălcările comise în secția de votare

Observatorii acreditați pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie vor putea semnala în regim online încălcările comise în secția de votare în ziua alegerilor, transmite IPN. Sesizările depuse prin intermediul paginii observator.cec.md vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale și vor fi oferite soluții în cel mai operativ mod.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, actualmente, membrii consiliilor electorale de circumscripție electorală și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sunt informați despre utilizarea noului instrument cu privire la depunerea și soluționarea sesizărilor prin intermediul modului al SIAS „Alegeri” – „Observatorii”. Ulterior vor fi organizate sesiuni de instruire pentru observatorii acreditați pentru scrutinul de duminică.

Modulul „Observatorii” a fost elaborat cu suportul Consiliului Europei, în cadrul unui program de asistență pentru dezvoltarea proceselor electorale din Republica Moldova. Funcționalul dat este integrat cu celelalte module ale SIAS „Alegeri”, inclusiv cu Registrul de Stat al Alegătorilor, fapt ce permite verificarea automată a identității persoanelor propuse pentru acreditare.

Pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie  CEC a acreditat 79 de observatori, iar organele ierarhic inferioare alți 104.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău