Obligația e-facturii din 1 iulie. Ce se va întâmpla în cazul contractelor de achiziții publice încheiate până la această dată (Bizlaw)

  • 24 Iunie 2019 09:05
Obligația e-facturii din 1 iulie. Ce se va întâmpla în cazul contractelor de achiziții publice încheiate până la această dată (Bizlaw)

Începînd cu 1 iulie, la efectuarea livrării impozabile în cadrul achizițiilor publice pe teritoriul țării, subiectul impozabil este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura), scrie Bizlaw.md

În acest context, Serviciul fiscal a venit cu o explicație referitor la obligația agenților economici de a elibera e-factura pentru livrarea bunurilor/serviciilor impozabile cu TVA effectuate în cadrul.

Potrivit instituției, subiecții impozabili au obligația de emitere a facturii fiscale în format electronic în adresa cumpărătorilor/beneficiarilor pentru livrarea bunurilor/serviciilor ce se efectuează începînd cu 1 iulie, indiferent de faptul în ce perioadă a fost încheiat contractul de achiziții publice.

Amintim că, obligația utilizării e-facturii nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicații electronice și serviciile comunale. 

Mai multe detalii despre modul de eliberare a e-facturii citiți  pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău