Obligați să activeze în perioada stării de urgență, avocații cer impozite mai mici, sprijin financiar și onorarii duble. Solicitările UAM către conducerea R. Moldova (ZDG)

  • 30 Martie 2020 11:55
Obligați să activeze în perioada stării de urgență, avocații cer impozite mai mici, sprijin financiar și onorarii duble. Solicitările UAM către conducerea R. Moldova (ZDG)

Uniunea Avocaților din Republica Moldova (UAM) anunță, prin interemdiul unui comunicat de presă publicat luni, 30 martie, că, în contextul situației epidemiologice din țară și a stării de urgență, a expediat o scrisoare către Președenție, Parlament, Guvern, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției, prin care solicită întreprinderea unor măsuri de precauție și protecție în regim de urgență de ordin socio-economic pentru avocați, scrie Ziarul de Garda.

Astfel, solicitările înaintate sunt următoarele:

  • extinderea măsurilor economice și fiscale aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, în vederea susținerii avocaților cu drept de exercitare a profesiei de avocat, întreprinzătorilor individuali sau gospodăriilor țărănești (de fermier), a agenților economici, subiecți ai sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a persoanelor fizice;
  • diminuarea impozitului pe venit de la 18 la 12 % pentru avocați;
  • stabilirea începând cu data declarării stării de urgență a  unei forme de indemnizație de carantină pentru părinții avocați cu copii de până la 10 ani, care sunt în imposibilitate de a activa pe durata menționată, în condițiile în care procesul educațional de toate nivelurile este suspendat până la 15 mai curent. Mărimea indemnizației urmează a fi stabilită indiferent de cuantumul contribuțiilor de asigurare socială, plata sau neplata acestor contribuții;

 

Mai multe detalii pe zdg.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău