Obligată de noua legislație europeană, WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații

  • 11 Septembrie 2023 19:59
Obligată de noua legislație europeană, WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații

Obligată de noua legislație europeană, WhatsApp a început dezvoltarea interoperabilității cu serviciile terțe, care va permite utilizatorilor săi să comunice cu utilizatorii care folosesc alte aplicații de comunicare, transmite News.ro.

Cea mai recentă versiune beta a aplicației WhatsApp de Android include o nouă secțiune, numită „Third-party chats”, unde ar urma să fie afișate mesajele primite de la utilizatorii altor servicii de comunicare.

Deocamdată, noua secțiune nu este nici funcțională și nici nu poate fi accesată de utilizatorii obișnuiți. Chiar și așa, introducerea acesteia reprezintă un puternic indicator care arată că WhatsApp a început să lucreze la interoperabilitatea cu alte servicii.

WhatsApp este obligată de noua legislație UE pentru piețele digitale să deschidă accesul pentru servicii concurente. Platforma deținută de Meta a fost inclusă recent pe lista de „gatekeepers”.

Nu este clar când va fi lansată această funcționalitate, însă, conform legii, WhatsApp are termen de finalizare luna martie a anului viitor.

Deocamdată, rămân neelucidate mai multe aspecte. Nu este clar ce platforme terțe vor fi suportate, dacă printre acestea se va număra și iMessage și nici exact ce alte funcționalități, în afară de text, vor fi suportate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău