Obama și Merkel au convenit că sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute

  • 08 Iunie 2015 06:57
Obama și Merkel au convenit că sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute

Președintele american Barack Obama și cancelarul german Angela Merkel s-au pronunțat duminică pentru menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei până când aceasta din urmă 'va respecta suveranitatea Ucrainei', transmite Agerpres.

'Cei doi lideri (...) au convenit asupra faptului că durata sancțiunilor trebuie legată în mod clar de aplicarea completă de către Rusia a acordurilor de la Minsk și de respectarea suveranității Ucrainei', a indicat biroul de presă al Casei Albe într-un comunicat emis după întrevederea bilaterală pe care Obama și Merkel au avut-o în Bavaria, unde se desfășoară summitul G7.
 
Sancțiunile instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei după anexarea Crimeii și declanșarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei expiră la sfârșitul lunii iulie, astfel că blocul comunitar trebuie să ia o decizie privind prelungirea lor. Aceste sancțiuni prevăd interdicții de viză și înghețarea conturilor unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, precum și măsuri împotriva unor companii ruse din sectoarele militar, petrolier și bancar.
 
Acordurile de pace convenite pe 12 februarie la Minsk de guvernul ucrainean și separatiștii proruși prevăd o serie de măsuri militare și politice menite să pună capăt conflictului soldat până în prezent cu peste 6.400 de morți, dar escaladarea confruntărilor în ultima săptămână arată că implementarea prevederilor de bază ale înțelegerii este departe de a se fi realizat. În plus, NATO a atras din nou atenția că separatiștii primesc în continuare arme din Rusia, iar trupe ruse sunt staționate în zonele din estul Ucrainei controlate de aceștia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău