Obama: ”Reagan se răsucește în mormânt din cauza simpatiilor unor republicani pentru Putin”

  • 18 Decembrie 2016 12:43
Obama: ”Reagan se răsucește în mormânt din cauza simpatiilor unor republicani pentru Putin”

Rusia este mai mică și salbă decât SUA și nu produce „nimic altceva decât petrol, gaze naturale și arme”.

Și chiar și așa, Moscova este capabilă să provoace o mulțime de neplăceri pentru Washington, dacă politicienii americani vor pune interesele de partid deasupra celor naționale, așa cum fac unii republicani”, a declarat președintele american, Barack Obama, la ultima conferința de presă din acest an, informează paginaderusia.ro.

Potrivit liderului american, fostul președinte Ronald Reagan, „se răsucește în mormânt văzând cum republicanii îl probă pe presedintele rus Vladimir Putin”.

Obama a declarat că serviciile de informații i-au oferit dovezi cu privire la implicarea hackerilor ruși în spargerea serverelor Partidului Democrat din SUA. În același timp, Obama nu a fost categoric în afirmatia că atacatorii au acționat la ordinele Kremlinului, dar a menționat că, în Rusia, puține decizii sunt luate fără știrea lui Putin.

De asemenea, Obama a spus că, la summit-ul G20 din China, l-a avertizat pe Putin cu privire la inadmisibilitatea amestecului în procesele electorale din Statele Unite ale Americii. Potrivit lui, intervenția nu s-a făcut totuși direct în procesul de votare.

Rusia, Iran și Assad – responsabili de moartea civililor

Forțele președintelui sirian Bashar al-Assad, împreuna cu Rusia și Iran sunt responsabile pentru moartea civililor din Siria, a mai declarat președintele american  în cadrul ultimei sale conferința de presă din 2016. Potrivit lui Obama, în Siria au avut loc în mod repetat „ucideri de civili” și „încălcări ale dreptul internațional”.

Obama a remarcat că se simte responsabil pentru ceea ce se întâmplă în Siria, dar că, din diferite motive, nu poate trimite trupe terestre acolo.

În același timp, președintele SUA sprijină ideea trimiterii în orașul sirian Alep a observatorilor internaționali pentru a monitoriza evacuarea localnicilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău