Obama își cere scuze pentru uciderea din greșeală a doi ostatici

  • 24 Aprilie 2015 13:09
Obama își cere scuze pentru uciderea din greșeală a doi ostatici

Doi ostatici occidentali - un american și un italian - au fost uciși din greșeală la începutul anului, într-un raid aerian efectuat de Statele Unite împotriva unor poziții Al-Qaeda din Pakistan.

Președintele Barack Obama a declarat că "își asumă întreaga responsabilitate" și a prezentat condoleanțe familiilor celor doi ostatici.

"Ca președinte și comandat șef îmi asum întreaga responsabilitate pentru toate operațiunile contrateroriste ale Statelor Unite, inclusiv pentru cea în care au fost uciși în mod neintenționat, Warren și Giovanni" - a spus președintele Obama.

Acesta a făcut public în fața națiunii americane și a comunității mondiale faptul că doi ostatici, un american și un italian, au fost uciși în mod accidental în luna ianuarie, într-o operațiune contrateroristă secretă americană, la granița dintre Afganistan și Pakistan.

"Regret profund cele întâmplate. În numele guvernului american, îmi exprim cele mai profunde regrete familiilor victimelor", a mai spus liderul de la Casa Albă.

În operațiunea militară au fost uciși alți doi americani cu legături cu rețeaua teroristă Al-Qaeda, inclusiv purtătorul de cuvânt al acesteia, Adam Gadahn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău