Obama, despre problema migranților în Europa: Sarcina nu poate fi susținută doar de un număr mic de țări

  • 19 Octombrie 2016 06:37
Obama, despre problema migranților în Europa: Sarcina nu poate fi susținută doar de un număr mic de țări

Din actualitatea politică de peste ocean, presa internațională reține informații legate de ultimul dineu oficial oferit de Barack Obama în calitate de președinte al Statelor Unite.

Invitat este premierul italian Matteo Renzi, pe care președintele Obama îl laudă într-un interviu pentru La Reppublica, în timp ce critică Uniunea Europeană.

Unul dintre mesajele centrale transmise de Barack Obama în interviu este că "măsurile de austeritate au contribuit la încetinirea creșterii economice în Europa". "În anumite țări, am văzut ani de stagnare, care a alimentat frustrările economice și neliniștile pe care le vedem în întreg continentul, în special în rândul tinerilor care au mai multe șase să fie șomeri", a criticat președintele Obama.

Un minus este amintit de liderul american și în privința deciziei britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană. "Chiar dacă recunoaștem adevăratele provocări pe care le avem în față, este important să ne amintim că țările noastre și viețile noastre cotidiene sunt avantajate de forțele de integrare", a mai declarat președintele SUA pentru La Reppublica. În privința crizei refugiaților și a gestionării fluxurilor migratorii, Il Giornale comentează - cităm - că "mustrând voalat Europa, președintele american a recunoscut că 'această sarcină nu poate fi susținută doar de un număr mic de țări lăsate singure".

Pe de altă parte, într-o tiradă de susținere pentru premierul italian, Barack Obama a arătat că "Viziunea și reformele ambițioase pe care primul-ministru Renzi le urmărește sunt importante. El știe că țările precum Italia trebuie să-și continue propria cale de reforme pentru a crește productivitatea, a stimula investițiile private și inovațiile", mai scrie Il Giornale, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău