Obama cere Ucrainei să-și continue reformele economice

  • 14 Iulie 2015 08:18
Obama cere Ucrainei să-și continue reformele economice

Președintele SUA Barack Obama a cerut luni Ucrainei să-și continue reformele economice pentru îndeplinirea angajamentelor față de FMI și alte instituții financiare internaționale, informează Agerpres.

În timpul unei scurte întâlniri cu prim-ministrul ucrainean Arseni Iațeniuk, care a avut de de asemenea o întâlnire cu vicepreședintele Joe Biden, Obama a salutat programul 'ambițios' de reforme economice prezentat de Kiev, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

'Președintele și vicepreședintele au salutat de asemenea... poziția clară a guvernului (ucrainean) împotriva măsurilor populiste ce ar risca să slăbească stabilitatea financiară a Ucrainei', a adăugat executivul SUA.

'Liderii au convenit asupra importanței pentru Ucraina de a adopta reforme suplimentare, în special în domeniul energiei', adaugă comunicatul.

În prag de faliment după mai mult de un an de război civil, Ucraina a beneficiat în martie din partea FMI de o linie de credit de 17,5 miliarde de dolari pe patru ani.

Președintele american și-a reafirmat de asemenea 'sprijinul ferm' față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, amintind că intenționează să mențină sancțiunile împotriva Rusiei atât timp cât ea nu-și respectă toate angajamentele luate în cadrul acordurilor de la Minsk.

Țările occidentale acuză Kremlinul că înarmează rebeliunea din estul Ucrainei și a desfășurat acolo trupe regulate, acuzații respinse de Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău