Oazu Nantoi: R.Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei

  • 22 Iunie 2018 09:05
Oazu Nantoi: R.Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei

Situația din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Astfel, R. Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei. Declarațiile au fost făcute de directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice, Oazu Nantoi, referindu-se la decizia instanțelor de judecată privind nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău, transmite IPN.

„Ceea ce se întâmplă azi este extrem de grav. Statul de drept nu există, perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Nu pot avea loc alegeri libere și corecte în situația în care este aruncat la gunoi votul în capitala Republicii Moldova, un drept fundamental. Și asta vorbește despre nivelul de degradare al acelui grup de persoane care impun asemenea decizii. Situația, în opinia mea, balansează în pragul catastrofei”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în prezent demonstrează că se merge conștient pe linia uzurpării definitive a puterii, izolării internaționale a Republicii Moldova. „Cine nu vrea să vadă acest lucru, lasă să se îmbete cu apă chioară”, a declarat Oazu Nantoi. În opinia lui, cetățenii s-au ales cu o clasă politică ce în mod cinic scindează și îi contrapune pe cetățenii Republicii Moldova conform celor mai diferite criterii.

Oazu Nantoi consideră că Republica Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei pentru că ceea ce se întâmplă este strigător la cer și absolut incompatibil cu standardele Uniunii Europene. „Prin urmare, ne așteaptă cortina de fier și eu nu mă voi mira dacă vom fi lipsiți și de dreptul la circulație liberă”, a adăugat Oazu Nantoi.

Generalul Anton Gămurari, veteran al conflictului de la Nistru, consideră că guvernarea se teme ca de foc de asemenea oameni cum este Andrei Năstase, că dacă el vine la putere va lua măsurile necesare în incinta Primăriei cu cei care au încălcat până acum legile. „De aceea, frica lor este foarte mare mai ales că sumele care trec prin mâinile lor le permit acțiuni de acest gen”, spune Anton Gămurari.

Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile. Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața instanței, dar și în fața Primăriei, simpatizanții lui Andrei Năstase protestau cerând validarea mandatului primarului ales.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău