Oazu Nantoi, despre demisia șefului SIS: Vorbește despre aceea că procesul de reformare internă a SIS-ului va demara

  • 30 Mai 2022 13:51
Oazu Nantoi, despre demisia șefului SIS: Vorbește despre aceea că procesul de reformare internă a SIS-ului va demara

Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, și-a prezentat demisia.  Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit cererea de demisie a șefului SIS, Alexandr Esaulenco, anunță un comunicat al Legislativului.

Potrivit cererii depuse, acesta a solicitat  eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, „în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”. Cererea de demisie urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.

Deputatul Oazu Nantoi, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a opinat pentru Radio Chișinău că vede în această demisie un început de reformare a Serviciului de Informații și Securitate:

„În repetate rânduri în societate printre experți apărea întrebarea: ce ne facem cu SIS-ul? Rămâne doar să presupun că această cerere de demisie vorbește despre aceea că procesul de reformare internă a SIS-ului va demara și vom avea un Serviciu de Informații și Securitate, pe de o parte, curățat de eventualele păcate din trecut și, totodată, mai adecvat în raport cu provocările cu care ne confruntăm.”

Alexandr Esaulenco a fost numit director al SIS la 25 iunie 2019, după debarcarea PDM de la guvernare și în condițiile alianței dintre socialiști și blocul ACUM din care făceau parte PAS și Platforma DA.

Potrivit legislației în vigoare, directorul SIS este  numit de Parlament la propunerea președintelui Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău