Oazu Nantoi | Ciocoi a repetat mot à mot cuvintele spuse de Serghei Lavrov la întrevederea cu Nicu Popescu, din 11 septembrie, de la Moscova

  • 07 Februarie 2020 11:44
Oazu Nantoi | Ciocoi a repetat mot à mot cuvintele spuse de Serghei Lavrov la întrevederea cu Nicu Popescu, din 11 septembrie, de la Moscova

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi nu a făcut decât să repete poziția oficială a Rusiei privind conflictul din Transnistria, a comentat pentru Radio Chișinău. deputatul PAS Oazu Nantoi.

Fost șef de direcție în aparatul președintelui între 1991 și 1992, Oazu Nantoi susține că armata a 14-a a oferit armament și cadre de ofițeri trupelor paramilitare separatiste, a distrus structurile de stat ale Rep. Moldova din stânga Nistrului și se face vinovată de epurări etnice în urma cărora peste 25.000 de persoane au fost strămutate intern.

Principala miză a Rusiei în regiune este impunerea federalizării Rep. Moldova și crearea unui precedent pentru republicile separatiste din estul Ucrainei, atenționează Oazu Nantoi. Mai mult, începând cu 2015, armata rusă a început să recruteze cetățeni din stânga Nistrului.

„Ministrul de externe al Republicii Moldova expune poziția Federației Ruse în conformitate cu indicațiile primite, prin Igor Dodon, de la Moscova. Domnul Ciocoi a repetat mot à mot cuvintele spuse de Serghei Lavrov la întrevederea cu Nicu Popescu, din 11 septembrie, de la Moscova: «În ’92, militarii noștri au oprit vărsările de sânge.». Ceea ce a declarat ministrul de externe este un simbol al degradării, simbolul căreia a devenit Igor Dodon cu ideea de federalizare a Rep. Moldova.”, a comentat Oazu Nantoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău