Oazu Nantoi: Cetățenii noștri de etnie găgăuză au devenit ușor manipulabili de către Kremlin

  • 05 Aprilie 08:47
Oazu Nantoi: Cetățenii noștri de etnie găgăuză au devenit ușor manipulabili de către Kremlin

„În UTA Găgăuzia sunt exploatate aceleași lozinci, xenofobe, românofobe, anti-UE, care determină procesele politice interne. Cetățenii noștri de etnie găgăuză au devenit ușor manipulabili de către Kremlin, iar eu sunt conștient că este un segment de oameni responsabili, dar situația este manipulată de demagogi finanțați de Rusia”, a declarat deputatul PAS, Oazu Nantoi,, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Deputatul a dat ca exemplu pe Ilan Șor care, după alegerile pentru funcția de Bașcan, a declarat că el a câștigat UTA Găgăuzia.

„S-a creat o situație anormală și alarmantă, în care Ilan Țor, aflat la Moscova, încearcă să utilizeze autonomia în scopuri antistatale. Eu consider că nu este cazul să intrăm în panică și să înțelegem că acest grup de provocatori nu reprezintă autonomia”, a spus Oazu Nantoi la TVR MOLDOVA.

Potrivit deputatului PAS, legea trebuie aplicată celor care se poziționează ca provocatori și trebuie compensată lipsa politicilor coerente ale autorităților centrale de la Chișinău timp de 30 de ani.

„Trebuie să intensificăm procesele de integrare în baza valorilor  societății din Republica Moldova a concetățenilor noștri din UTA Găgăuzia”, a conchis Oazu Nantoi.

Editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, a precizat în cadrul emisiunii că UTA Găgăuzia este o creație directă a anumitor servicii.

„Autonomia este și folosită, nu numai că există. Uneori este apăsat butonul Tiraspol, altădată este apăsat butonul Comrat. Avem tot temeiul să spunem că este creată o structură prin care se numește legarea Republicii Moldova de centura Rusiei”, a precizat Nicolae Negru.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,17 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău