Oaspeți din România, la cea de-a II-a ediție a concertului de colinde de la Fălești

  • 09 Ianuarie 2023 16:06
Oaspeți din România, la cea de-a II-a ediție a concertului de colinde de la Fălești

Duminică, 8 ianuarie, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a binecuvântat cea de-a doua ediție a Concertul de Colinde desfășurat, la Fălești, la Palatul de Cultură „Mihai Volontir”, organizat de Consiliul Raional Fălești, Direcția Generală Educație și Cultură (Fălești), Episcopia de Bălți și Protopopiatul de Fălești al Episcopiei de Bălți.

Concertul a debutat cu rostirea unei binecuvântări și a unui cuvânt de salut de către PS Antonie, Episcopul de Bălți. Cuvinte de salut au mai adresat Excelența Sa, Petrișor Ionel Dumitrescu, consulul general al României la Bălți; Sergiu Fîntîna, președintele raionului Fălești; Veaceslav Tambur, vicepreședintele raionului Fălești; PC Pr. Prof. Mihai Milea de la Buzău și Mariana Osadța, șefa Direcției Generale de Educație și Cultură Fălești, scrie Infoprut.

Pe scena Palatului de Cultură din Fălești au urcat pe rând: Corul „Speranța” (conducător artistic – Valentina Bulgaru), Formația Folclorică „Auraș-Păcuraș” (conducător artistic – Valeriu Dumbravă), Ansamblul de Muzică ușoară „Crescendo” (conducător artistic – Munteanu Natalia), elevii din IPLT „Mihai Eminescu”, orașul Fălești, elevii din IPLT „A. Pușkin”, orașul Fălești, elevii din IPLT „Ion Creangă”, orașul Fălești, Formația de Fluieriști din IP Gimnaziul Făleștii Noi (conducător artistic – Negoiță Gavril), elevele Școlii de muzică din orașul Fălești Gordienco Sofia și Mustiață Otilia, clasa Flaut-pian a profesorului Iarmalovici Anatol, Alexandru Dudnic – câștigătorul concursului „Steaua Fălești” ediția a X-a, 2022, secțiunea muzică ușoară, Alexandra Rusu – câștigătoarea concursului „Steaua Fălești” ediția a X-a, 2022, secțiunea muzică populară, Alexandra Pătraș, interpretă de muzică ușoară și populară și familia Calmuțchi din Fălești.

Oaspeții de onoare au fost un grup de tineri din Liga Studenților din Cluj.

În cadrul evenimentului, Preasfințitul Antonie a gratificat-o pe Raisa Melinte, profesor de solfegiu și literatură muzicală la Școala de muzică din orașul Fălești, cu cea mai înaltă dustincție a Episcopiei de Bălți pentru mireni „Crucea Bălțeană”, în semn de înaltă prețuire pentru devotamentul profesional, dragostea față de folclorul și tradițiile strămoșești și contribuția jertfelnică la promovarea valorilor culturale românești în spațiul basarabean.

Fiecare tânăr participant la Concertul de colinde a primit din partea Episcopiei de Bălți câte o carte de rugăciune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău