Oamenii legii continuă perchezițiile pe întreg teritoriul țării în dosarul de corupere a alegătorilor și spălare de bani

  • 10 Octombrie 17:14
Oamenii legii continuă perchezițiile pe întreg teritoriul țării în dosarul de corupere a alegătorilor și spălare de bani

Ofițerii de investigație, în comun cu procurorii anticorupție, continuă perchezițiile începute marți, 8 octombrie, pe întreg teritoriul țării. Acțiunile se desfășoară în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale, spălare de bani, coruperea alegătorilor, precum și finanțarea ilegală cu scop de influențare a alegerilor din 20 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, acțiunile vizează lideri din cadrul unui grup criminal organizat, care se ocupă de racolarea tinerilor, pentru organizarea unor destabilizări în capitală, cu scop de influențare a alegerilor prezidențiale și referendumului.

Oamenii legii au publicat două interceptări telefonice cu referire la caz. În acestea persoanele discută despre oferirea a 3.000 de lei lunar pentru anumite categorii de cetățeni. Totodată, unele persoane erau telefonate pentru a confirma recepționarea transferurilor prin aplicația PSB, în sumă de peste 29 mii de lei.

În timpul convorbirilor telefonice, alte persoane susțin că le-ar fi frică să se implice în astfel de acțiuni, întrucât ar fi vorba de „trădare de patrie”, deoarece în acestea ar fi implicate și persoane de la Moscova, Federația Rusă.

De asemenea, într-o altă înregistrare, membrii organizației telefonau persoane din Drochia și racolau tineri pentru participarea la mitinguri desfășurate la Chișinău. Pentru aceasta urmau a fi oferite sume de 2 000 de lei per persoană și acoperirea cheltuielilor de transport.

Oamenii legii urmează să ofere detalii pe caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău